En İyi Leonardit Markası

Türkiyede En Çok Kullanılan, En İyi Leonardit Markası

En iyi leonardit markası olarak ORFE TEKNİK Mühendislik üretmiş olduğu Leonardit ürünleri; Toz Leonardit, Sıvı leonardit, Katı Leonardit ürünlerimiz. 

 

En İyi Toz Leonardit Agrohum

  • Türkiye‘de üretilmiş ilk organik toprak düzenleyicidir.
  • İçerisinde yüksek oranda hümik ve fulvik asitler ve düşük pH’lı doğal leonardit vardır.
  • Toprak pH’ını bitkiler için istenilen değerlerde düzenler.
  • Toprakta organik madde miktarını ve oksijen seviyesini arttırır.
  • Toprakta su süzülmesini ve havalandırmayı arttırarak toprak yapısını iyileştirir.
  • Toprakta organik madde ve azotu stabile eder.
  • Toprakta pestisit atıklarını etkisizleştirir.
  • Bitkileri kurağa karşı korur.
Garanti Edilen İçerik:
ÖzeliklerGaranti Edilen İçerik
Toplam Organik Madde%65+
Hümik Asitler%60+
Nem%35
İz Elementler%3
Toprak Mineralleri (SiO₂, Al₂O₃)%7
pH3 – 5
E.C2,5 dS/m±0,5
C/N17±1
Boyut0-3 mm
Çözünürlük (%1’lik KOH solüsyonunda)Çok yüksek

 

Bitki Grubu:

Bitki GrubuKullanım Şekli ve Dozu
Ağaç, Çalı ve Güller1-2 kg / kök
Fidan Çukuru2-3 kg
Çim Alanlar Toprak Hazırlığı5-10 kg / 100 kg toprak
Saksı Harcı5 kg / 100 kg toprak

Toprak verimliliği ve İyileştirme:

  • Toprak PH’sını bitkiler için istenen ideal değerlerde düzenler.
  • Toprakta organik madde miktarını ve oksijen seviyesini artırır.
  • Toprağa besin elementleri takviye eder. Besin elementlerini organik forma dönüştürerek besinlerin bitkiler için emreamadeliğini artırır.
  • Toprakta su süzülmesini ve havalandırmayı artırarak toprak yapısı, gözeneklilik ve işlenebilirliğini iyileştirir.
  • Toprakta faydalı mikro-organizmaların oluşmasına ortam hazırlar.
  • Aerobik bakteri popülasyonunu artırır, anaerobik bakteri popülasyonunu düşürür.
  • Toprakta Azot mineralizasyonunu sağlar, organik madde ve Azotu stabile eder.
  • Topraktaki pestisit artıklarını detoksifiye ederek etkisizleştirir.
  • Topraktaki besin fazlalığını hafifletir.
  • Topraktaki tuzu tamponlayarak kök bölgesinden uzaklaştırır.
  • Topraktaki bitki hastalıklarının biokontrolünü artırır.

Bitki Beslenmesi ve Gelişim

  • Kök gelişimini hızlandırır ve kök sistemini güçlendirir. Zedelenmiş kökleri iyileştirir.
  • Çiçeklenme, yaprak gelişimi ve bitki büyümesini artırır.
  • Rizosfer aktivitesini artırır.
  • Bitkilerin iştahını yükselterek besin alımını artırır ve düzenler.
  • Bitkinin Azot, Fosfor, Potas ve İz element kullanma yeteneğini arttırır.
  • Klorofil gelişimini ve Fotosentezi artırır.
  • Ürün verimi ve kalitesini artırır, ürün raf ömrünü uzatır.
  • Hasatta erkencilik sağlar, erken olgunlaşmayı artırır.
  • Bitkinin hastalıklara, zararlı haşerelere, pestisit tahribatına, strese, toza, soğuğa ve kuraklığa karşı dayanıklılığını artırır.
  • Hümifikasyon sonucu bünyesinde oluşan doğal bitki hormanları (Auxin, Gibberellin ve Cyotokinin) ve antibiyotikler (Streptomysin, Terramycin, Bacitracin) bitkilerin sağlıklı ve hızlı gelişimini sağlar, enfeksiyon hastalıklarına karşı direncini artırır.

 

En İyi Sıvı Leonardit Teknomol

 
Ürün Özellikleri:
  • Üretimde doğan LEONARDİT hammaddesi kullanılmıştır.
  • Topraktaki iyon alışverişini ve KDK (Katyon Değişim kapasitesini) arttırır.
  • Toprağın su tutma kapasitesini ve havalandırmayı arttırır.
  • Mikroorganizmalar faaliyetini arttırır.
  • Bitkisel besin elementlerinin bitkiye geçişini kolaylaştırır.
  • İyi bir tohum-fidan-fide yatağı hazırlanmasına yardımcı olur. Köklenmeyi fiziksel olarak arttırır.
Özelikler Garanti Edilen İçerik
Toplam Organik Madde %25
Toplam Humik ve Fulvik Asit %15,1
Suda Çözünür Çinko (Zn) %0,563
Suda Çözünür Potasyum (K2O) %2
pH 5.5 – 7.5
Bitki Grubu Uygulama Zamanı Şekli ve Dozu
Tarla Bitkileri (Mısır, Buğday, Arpa, Çeltik, Yulaf, Fiğ, v.b.) 1. Ekim öncesi toprak hazırlığında
2. Kardeşleme döneminde Topraktan 1-3lt/da, Yapraktan 200-300CC/100lt suya
Sera Sebzeleri (Domates, Biber, Patlıcan, Hıyar, v.b.) 1. Dikim öncesi toprak hazırlığında
2. Hasat sonuna kadar 10-20 günde bir, Topraktan 3-4lt/da Damlama Sulama ile 300-400cc/da
Açık Tarla Sebzeleri (Domates, Biber, Patlıcan, Kavun, Karpuz, Fasulye, v.b.) 1. Dikim öncesi toprak hazırlığında
2. Meyve tutumundan sonra 2-3 uygulama Topraktan 2-3lt/da Damlama sulama ile 300-400cc/da
Meyve Ağaçları ve Narenciye (Elma, Bağ, Kiraz, Ceviz, Fındık, Antep Fıstığı, v.b.) 1. Kışın durgun dönemde
2. Meyve tutumundan sonra topraktan 2-3lt/da, yapraktan 200-300cc/100lt suya
Çilek, Böğürtlen ve Diğer Üzümsü Meyveler 1. Dikim öncesi toprak hazırlığında
2. Hasat sonuna kadar 10-20 günde bir, Topraktan 3-4lt/da Damlama Sulama ile 300-400cc/da
Yumrulu-Endüstri Bitkileri (Patates, Ş.Pancarı, Tütün, Anason, v.b.) 1. Ekim öncesi toprak hazırlığında
2. Yumru oluşumundan sonra
3. Gelişim dönemi boyunca topraktan 2-3lt/da, yapraktan 200-300cc/100lt suya
Çim Alanları ve Peyzaj Bitkileri 1. Ekim öncesi toprak hazırlığında
2. Kış dönemine girerken topraktan 1-3lt/da, yapraktan 200-300cc/100lt suya

 

En İyi Katı Leonardit Agrolin

 
Ürün Tanımı:

Katı halde işlenmiş Leonardit ( Doğal Ham Humik Asit )Toprakta dengeli salınım sağlayarak fiziksel, kimyasal ve biyolojik aktivite göstererek toprak kalite parametrelerini yükseltir ve toprak verimliliğini artırır.

Garanti Edilen İçerik:

Özelikler Garanti Edilen İçerik
Organik Madde %45 ± 5
Hümik Asit %35 ± 5
pH 3 – 6
Faydaları:
Yüksek PH değerli toprakları ideal düzeyde düşürerek iyileştirir.

Toprağa organik madde katkısı ve besin elementi takviyesi yapar.
Toprakta mikro-organizma popülasyonunu artırarak biyolojik aktiviteyi hızlandırır.Köklenmeyi hızlandırır, kök sistemini geliştirir ve güçlendirir.
Besin elementlerini organik forma dönüştürerek kolay alınmasını sağlar.
Üşüme, kuraklık, sıcaklık, tuzluluk ve hastalık streslerini önler.

 
Uygulama ve Dozlar:
 
Meyveler ; Tüm meyve ağaçlarında dikim yaparken dikim çukuru toprağına 250-500 gr/fidan, genç ağaçlarda 500-1000 gr/ağaç, yetişmiş ağaçlarda 1-2 Kg/ağaç dozlarda uygulanır. Uygulama zamanı ilkbahar ve/veya sonbahardır. En iyi sonuç; ağaç kök bölgesine yakın ve toprağa iyi karışmış uygulamalarla elde edilir.
 
Sebzeler ; Açık alan ve serada sıraya ekili tüm sebzelerde ekim öncesi toprak hazırlığında veya ilk şaşırtmada toprağa karıştırılarak uygulanır. Uygulama dozu 40-60 Kg/da dır.

Fidancılık-fidecilik ; Yetiştirme ortamı toprağına % 5-10 oranlarında karıştırılarak uygulanır. Hızlı köklenme sağlar ve güçlü bir kök sistemi oluşturur.

Bağlar; Dikimde dikim çukuru toprağına 200-300 gr/omca katılarak karıştırılır. Yetişmiş bağlarda 500-1000 gr/omca dozda ilkbahar ve/veya sonbaharda kök bölgesine yakın şekilde toprağa karıştırılarak uygulanır.

Paylaş:

Diğer Yazılar

Domates Tohumlarına Leonardit

Domates Yetiştiriciliğinde Leonardit Kullanımı Domates yetiştiriciliği yapılan alanlarda toprak bakımı ve domatesin beslenmesi üretimin artırılabilmesi için oldukça önemlidir. Özellikle sera gibi sürekli sebze yetiştirilen alanlarda

Daha Fazla »

Fındık Üretiminde Leonardit

Fındık Üretiminde Leonardit Kullanımı Fındık ülkemizin Karadeniz kıyılarında yetiştirilen ticari değeri olan değerli bir üründür. 13 ilde yetiştirilen fındık ülkemize ve yurtdışına satılmak üzere ticari

Daha Fazla »

Giriş Yap

Henüz bir hesabınız yok mu? Hemen Kayıt Ol